3 Mayıs 2016 Salı

“Canovate Isı Pompaları” ile doğalgaz bağımlılığına son!-Yılmaz Parlar

Bir Gazete GUNUN SON HABERLERI
“Canovate Isı Pompaları” ile doğalgaz bağımlılığına son!

Canovate Isı Pompaları,

ISK- Sodex 2016 fuarına katılıyor

Toprak, su ve havadaki yenilenebilir enerjiyi kullanarak her türlü yapının ısıtmasını soğutmasını ve sıcak suyunu, fosil yakıt (kömür, Doğalgaz, mazot vs.) kullanmadan %80 bedava temin eden  “Canovate Isı Pompaları”,  4-7 Mayıs 2016 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan ISK-Sodex 2016 Fuarına yeni inovatif modelleri ile katılıyor.


Bireysel anlamda, ısıtma ve soğutmada işletme giderlerini %80’lere varan oranda düşüren Canovate ısı Pompaları, emisyon salınımını da yok ederek, doğayı korumaktadır. Canovate Group’un bünyesindeki enerji şirketi tarafından yerli olarak üretilen ‘Isı Pompaları- Heat Pump’ın, enerji bağımlılığından kurtulmak, cari açığı düşürmek, karbon salınımını azaltmak, enerjiyi verimli kullanmak ve milyarlarca doların ülke dışına çıkmasını önlemek gibi etkin katkıları olacaktır.


Canovate Isı Pompaları, 4 Mayıs Çarşamba günü başlayacak fuardaki 2. Hall C16 standında yerli ve yabancı ziyaretçilerini bekliyor. Kendisine özgü emsalsiz özellikleri ile endüstriyel ve konut tipi, hava-su-toprak kaynaklı ısı pompaları, Adyabatik soğutma, Doğal soğuttma gurupları ( Free Cooling Chiller ) ve hassas klimalar ( Crack üniteleri  ile fuar sırasında ziyaretçilerin ilgisini üzerine çekecektir.


Avrupa’da satışı yasaklanan yüksek emisyon değerli ve verimsiz kombilerin, Türkiye pazarına satılmakta olduğunu ifade eden Canovate Group Yönetim Kurulu Başkanı Can Gür, şunları söyledi:

“Türkiye’de, neredeyse Avrupa’nın tümü kadar inşaat yapılıyor. Bu nedenle Türkiye, ısıtma, soğutma, havalandırma konusunda, dünyanın 5.’ci pazarı konumumdadır. Ülkemiz pazarında, 2014 yılı itibariyle, 50’ye yakın firma (Türkiye’de üretim yapmadan yurtdışından ithal ettiği) yoğuşmalı kazanlar, kombiler, klimalar vb satışını yapmaktadır. Örneğin, Almanya’da yoğuşmalı kombi satışı yasaklanmıştır. Avrupa’da satışı yasaklanmış olan bu kombiler, maalesef Türkiye pazarında satılmaktadır. Avrupa ülkeleri ve Amerika’da, yoğun olarak ‘Isı Pompaları- Heat Pump’lar kullanmaktadır. Isı Pompasında enerjinin %80’i toprak, su veya havadan bedavaya alınmaktadır. Bir endüstri tesisine veya konutlara ısı pompası yatırımı yapıldığında, yatırım kendisini 1.8 yılda geriye ödeyecektir ve ardından enerji için harcanacak para büyük oranda azalacaktır. Ülkemiz, doğalgaz bağımlılığından ve ithal gelen kontrolsüz cihazlarından, Canovate Isı Pompaları ile kurtulabilir” dedi.



Canovate Group fuar sırasında; Avrupa ve Türkiye’de eş zamanlı pazara sunulan +88 C, +95 C,+110 C derece çıkış suyu sıcaklı endüstriyel tip ısı pompası; -24 C çalışabilen ekonomizörlü hava kaynaklı ısı pompası; Free cooling yapabilen chiller grupları; Free cooling yapabilen CRAC üniteleri ve İndirek Adiabatik soğutma (50 kw,100 kw,200 kw,400 kw) ürünleri ile fark yaratmaya hazırdır.

Hava Kaynaklı Isı Pompaları: 8 kW tan başlayarak 220 kW kapasiteye kadar, tek ısı pompası ile; ısıtma soğutma ve sıcak su sağlanmaktadır. Ekonomizer özelliği sayesinde, -24 derece hava şartlarında, hiçbir problem yaşanmadan evdeki sıcaklık konforu gerçekleşmektedir. 4 borulu sisteminde, sıcak su ihtiyacı olduğunda, ısıtmayı veya soğutmayı durdurmadan, sıcak su ihtiyacını karşılanmaktadır. Canovate Isı Pompaları, soğutma yaparken, sıcak suyu bedavaya üretmektedir.

-Toprak ve Su Kaynaklı Isı Pompaları: 8 kW tan başlayarak 500 kW kapasiteye kadar tek ısı pompası ile; ısıtma, soğutma ve sıcak su sağlanmaktadır. Ekonomizer özelliği sayesinde, diğer ısı pompalarına göre %30 ek tasarruf sağlar. 4 borulu sisteminde sıcak su ihtiyacı olduğunda, ısıtmayı veya soğutmayı durdurmadan, sıcak su ihtiyacı karşılanmaktadır. Özellikle, endüstriyel fabrikalarda atık su ısısı kullanılarak ve en az %60 tasarruf sağlanarak, kısa sürede kendisini amorti etmektedir. Bunların yanı sıra, çok ekonomik ve ekolojik AVM ve OFİS’ler için ısı pompası; kümes - seralar için özel tasarımlı enerji girdisini %80 kadar azaltan ve üretimi artıracak ısı pompaları da üretilmektedir.



İsmindeki (Can-inovate) inovasyon ruhu ile hareket eden şirketimiz, 1965 yılından beri elektronik, IT, haberleşme, enerji, inşaat, vs. konularında ülkemize birçok yenilik kazandırmıştır. Birçok konuda dünyanın sayılı birkaç firması arasına girdiği gibi, birçok firma ile de çözüm ortağı olarak çalışmaktadır.

Çekmeköy’de 30 bin metrekare alanda üretim yapan firmamız, yenilenebilir enerji kullanarak ısıtma, soğutma ve sıcak su için inovatif cihazlar üretmektedir. Bu üretim, ülke ekonomisinin enerjiden bağımsız hale gelmesinde katkıda bulunurken, tüketicinin parasının cebinde kalmasını sağlamaktadır.
Firmamız, yenilenebilir enerjiyi daha yaygın hale getirebilmek için birçok Ar-Ge’yi başarı ile tamamlayarak; emsalsiz özelliklerde, çevreci, bilinen en yüksek verimli cihazları konut, AVM, ofis ve proses tekniğinde müşterilerinin kullanımına sunmuştur

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder