21 Ekim 2018 Pazar

1.INTERFRESH Yaş Sebze Meyve, Depolama, Ambalaj ve Lojistik Fuar-Yılmaz Parlar

Bir Gazete GUNUN SON HABERLERI
Bir Gazete GUNUN SON HABERLERI
BAY FUAR  “MURAT ÖZER”

“Kendimizle rekabet etmeyi seviyoruz, diğer fuarlarla değil”

Fuar organizasyonu ile ilgili çalıştığı firmaya ivme kazandıran, etkinliğini büyük ölçüde hissetdiren “Bay Fuar” olarak markasını yaratan yönetici Murat Özer, firmada bulunduğu zaman içindeki dinamikliği ile şirkete meteorik göz kamaştıran yükselişi sağlarken firmadan ayrılmasıyla birlikde, şirket yavaşlama yaşıyor.
Bay Fuar Murat Özer’e bunun sebebini soruyoruz.

Murat Özer’in Genel Müdür olduğu ANTEXPO Fuarcılık Hizmetleri Ltd. Şti. tarafından 17-20 Ekim 2018 tarihleri arasında, ANFAŞ Expo Center’de organize edilen 1.INTERFRESH  Yaş Sebze Meyve, Depolama, Ambalaj ve Lojistik Fuarı yine bir başarıya imza atdı.


Taze ürün sektörünün geleceği üzerine trend gelişmeleri ve sektörün paydaşları perspektifinden ticareti etkileyen önemli hususları belirlemede etkin olabilecek, taze meyve sektörünün en önemli platformu 1.INTERFRESH  Yaş Sebze Meyve, Depolama, Ambalaj ve Lojistik Fuarı Organizasyonun Mimarı, başarıda her zaman gördüğümüz, liderlik mekanizmalarını kullanarak amaçların peşinden koşan enformasyon yönetici Murat Özer ile söyleşi gerçekleştiriyoruz.


Murat Özer, sağlıklı beslenme konusunda daha büyük bir odağın var olduğunu, yeni meyve ve sebzeleri keşfetmek için kapıları açtığını, eşsiz bir lezzet profili oluşturan ürünlerimizin daha geniş bir pazar yelpazesine ulaşma kapasitesi ve daha yüksek verimli üretim için, üreticiyi teşvik etmek amacıyla, ihraç edilen taze ürünlerin hacmini artırmayı, ilk planda hedeflediklerini söylüyor.


Fuar yeniliklerini sorduğumuzda Murat Özer, “Fuarın yeni eklerinden biri de yeni alanların ya da tematik merkezlerin yanı sıra daha katılımcı alanlarda organik etiket altında yaş sebze meyve ürünlerinin yer alması, teknolojik yeniliklerle birlikte daha fazla, daha iyi ve daha uygun bir şekilde üretmeye yardımcı olan, yenilikler üzerinde sektörün paydaş katılımcıları bir araya getirmek istedik.



Bay Fuar Özer, programdaki etkinlikler olarak “Gelecekteki beklentileri, yetiştiriciler, tüccarlar, teknisyenler, lojistik uzmanlar, perakendeciler ve servis, dairesel ekonomiye çekiş gücü kazandırma hedeflerini göz önünde tutarak fuarda bir dizi bilgilendirme toplantıları düzenledik.”şekinde açıkladı.



Özer, Üreticilere taze ürünlerini alıcılara ihracat için hazır hale getirmeleri için fırsat sunması tatlılık veya boyut gibi parametreler, bunu yaparak, her ülkede farklı tüketici profillerinin ihtiyaçlarına uyum sağlamak. İnovasyonun üçüncü çizgisi, tüketiciye ürünün izlenebilirliği ile ilgili her türlü veriyi sunarak bir menşe satmayı mümkün kılan formatların ve ambalajın geliştirilmesi,Tedarikçiler aynı zamanda hem taze yetiştiricilere hem de taze ürün alıcılarına en yeni teknoloji çözümleri ve yeniliklerinin yanı sıra taze ürün operasyonlarında daha iyi verimlilik için katma değerli işleme ve paketleme yöntemlerini sunma şansına sahip olabilmesi, suyun ve kaynakların verimli kullanılması gibi pek çok alanda konferanslar-paneller programladıklarını ifade etdi.




Bay Fuar, “Tüm meyve ve sebze sektörümüzde, dünya taleplerindeki bilgi yetersizliğimiz stratejik bir sorun, Düzenlediğimiz fuarda sürekli olarak yoğun bir değişim gerçekleştirmeye çalışıyoruz.

Halen tam potansiyelleri yetersiz kalan, Türkiye fuarcılığına bölgedeki ekonomik kalkınma için kaçırılmış fırsatlarlara rağmen yeni fırsatların ortaya çıkmasına fayda sağlıyacak.”dedi
Meyve ve sebze markalarına ihtiyac ve dünya pazarında hangi şartlara uygunluğu hakkında sorumuza, Bay Fuar, “Ticari marka meyve ve sebzeler sadece pazarlama amaçlı değil, standartları ve üretici haklarını korur. Bitki sağlığı sertifikaları ön planda gereklilik. Dünya  gıda güvenliği konusunda çok talepkar, bu nedenle taze tarım ürünleri ile uğraşmak çeşitli yasal ve diğer alıcı şartlarına tabidir. Ancak, ek veya niş pazar kalite standartlarını uygulayarak firmanızı ayırt etme fırsatları da vardır. Standartların yanı sıra organik meyve ve sebzeler gibi niş pazarlara uygulanan spesifik gerekliliklere sunma, ürünün hangi yasal ve yasal olmayan gereksinimleri karşılaması, alıcılar genellikle hangi ek şartlara sahipliliği, niş pazarları için gereksinimleri, besin Güvenliği, ürün kalitesi, sosyal, çevresel ve iş uyumu. sınırlı böcek ilacı kullanımı, taşıma veya tutma aşamalarının çeşitli aşamalarında mevcut olabilecek gıdaya kasıtlı olarak ilave edilmemiş, ancak üretim, paketleme,sırasında bulaşanlar kirletici maddelerden kaçınma gibi çok konuda aydınlanması gerekiyor. En önemlisi zamanında teslimat, proaktif iletişim ve anlaşmalara bağlılıktır.İhraç edilen meyve ve sebzeler, bitki sağlığı ile ilgili ülke mevzuatına uymak zorunlulukları panellerden konferanslardan edinebilmektedirler.”şekinde cevap aldık.
Murat Özer’in kurumsal liderliği ile iş performansı arasındaki olumlu bağı gelişimle çalışma arkadaşlarına iş geliştirme ve planlamadaki en üst düzeydeki önemli deneyimleriyle birleştiğinde, alanındaki derin anlayışıyla müşteri memnuniyetli portföyü gitdikce çoğalıyor.




Ekip arkadaşlarından Koordinatör ve Satış pazarlama uzmanı Alina Kaptanoğlu’da fuar hakkında sorumuza  “Hedefimiz yeni pazarlar açtırmak ve ihracatları artırmak. Projeye yabancı yurtdışı gelen alım heyetlerin katkısı oldu. 26. ülke’den 500’ten fazla alım heyeti fuara katıldı. Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlğına Bağlı Gıda Mahsüllerinin Tedarik ve Temini sağlıyan Sehmdar Cemiyyetinin Başkanı Abulfat Gojayev başta olmak üzere; İngiltere, Almanya, İtalya, Yunanistan, Bulgaristan, Gurcistan,Letonya, Ukrayna, Moldova, Rusya, Özbekistan, Kazakistan, Romanya, Makedonya, Arnavutluk,  Irak, Lübnan, Ürdün, Suudi Arabistan, Katar, Yemen, Libya ve Cezayir'den alım heyetleri ve katılımcılar oldu.


Uluslar arası Sağlık Derneği Başkanı, Diplomatik Koordinatör Dr.Fulya Sağlık, Bosna Hersek büyükelçisi Bakir Sadovic ve eşi, Brezilya büyükelçisi H.E Eduardo Gradione ve eşi, Mogolistan büyükelçisi  Bold Ravdan ve eşi, Letonya büyükelçisi Peteris Elferts ve eşi, Hindistan Müsteşarı Vanaja Thekkat, Makedonya büyükelçisi Mucunska Fuara sıcak ilgi göstererek, etkinliklerine katıldılar.


Türkiye’nin ve dünyanın gözde turizm şehri olan Antalya’nın tarım sektöründede lider durumda olduğunu belirtmek gerektiğine inandığımız için bunu ilk interfresh fuarı olarak 26 ülkeden yabancı ziyaretcileri ile bazı ülkelerin büyükelçi düzeyinde misafirlerimizin katılımıyla gerçekleştirmiş olduk. Amacın dünyada tarımın önemini ve Türkiye’nin Antalya olarak yaş meyve ve sebzede öncü olduğunu. Dünya pazarında yeri olması gerektiğine, ihracata ve üreticiye  çok ciddi katkı sağlayacağına inanıyoruz. Gelecek yıl 16-19 Ekim 2019 tarihlerinde ikinci fuara şimdiden katılım isteklerini aldık..”şeklinde cevaplandırdı.


yilmazparlar@yahoo.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder